Omgeving

Voor de deur vind je een puur Hollands landschap met molens, boezems, sluizen en gemalen.

Deze zorgen er al eeuwen voor dat het water in de Alblasserwaard op peil blijft.

Een van de molens is opengesteld voor bezoekers, de museummolen. VanĀ  april tot oktober draaien bij voldoende wind op zaterdag alle molens.

In het zogenaamde wisboomgemaal wordt u door een multi media show op 6 schermen uitgelegd hoe de waterhuishouding hier al eeuwen geregeld wordt.

Kinderdijk is de poort naar de Alblasserwaard, omarmd door de rivieren Lek en Noord, knotwilgen en molens, typische dijkdorpen met historische boerderijen.

Puur Hollands betekent vlak en dat is de Alblasserwaard.

Het is heerlijk fietsen of wandelen. U kunt kiezen uit diverse (bewegwijzerde) wandel-of fietsroutes. Met het fietsknooppunt systeem kun je onbeperkt fietsroutes en rondritten samenstellen.

Is fietsen te zwaar voor U dan kunt de omgeving verkennen op de Solex

Ook het verkennen van de Alblaserwaard per kano of roeiboot bestaat tot de mogelijkheden.
Vanuit Alblasserdam kunt U met de Waterbus naar Rotterdam of Dordrecht.

Rotterdam

In Rotterdam is er de gehele zomer van alles te doen, voor elk wat wils.

Spectaculair is natuurlijk het zomercarnaval, deze dag waant U zich even in Rio de Janeiro.

Of ga gezellig wat drinken op een echt cruiseschip de “SS Rotterdam”

Kijk voor meer info op www.rotterdamfestivals.nl

Dordrecht

Dordrecht is een historische stad, in het oude havenkwartier liggen de monumenten op een kluitje. Sierlijke bruggen voeren je over het overal aanwezige water in het hart van de stad.

Aantrekkelijke winkelstraten, het Huis van Gijn en hofjes trekken de aandacht. Een leuke manier om Dordrecht te verkennen is het kunstrondje. Iedere eerste zondag van de maand zijn zo’n zestig ateliers, galeries, kunst-, curiosa- en antiekwinkels in de binnenstad geopend.

Schoonhoven

Dit is een oud vestingstadje aan de Lek en nationaal en internationaal bekend als de zilverstad. Een bezoek aan Schoonhoven kunt u combineren met een leuke fiets- of Solex tocht. De route gaat geheel langs de rivier de Lek.